Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vranje tuži "Srbijavode"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vranje - Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić izjavio je da če ovaj grad tužiti "Srbijavode" zbog neodržavanja vodotokova i kanala i da će tražiti nadoknadu štete od poplava

"Ubeđeni smo da poplave ne bi nanele ovoliku štetu ni na jugu Srbije, a ni u državi da su nadležne institucije radile posao za koji ubiru novac", rekao je Stojčić. "Ovako, zbog neočišćenih i uraslih rečnih korita, koja su menjala i svoj pravac, i zapuštenih kanala Vranje je pretrpelo štetu od oko 700 miliona dinara", objasnio je Stojačić. On je precizirao da je reč o šteti nastaloj na infrastrukturnim objektima i poljoprivrednom zemljištu i glavnoj vodovodnoj cevi zbog čega je Vranje nekoliko dana bilo bez vode.

"Da je više vođeno računa o stanju rečnih korita, koja su obrasla u vrbake i šiblje, i drugih vodotokova čak ni bujice ne bi mogle da nanesu toliku štetu. Ovako, oni koji su zaduženi za to ne rade svoj posao, a ceh na kraju plaćaju građani i lokalne vlasti", rekao je Stojčić.

Nadoknadu štete od Srbijavoda zbog poplava tražiće "grad, ali i svaki građanin koji je oštećen pojedinačno", rekao je Stojčić.

 

Izvor: www.kurir-info.rs