Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Lopataju ribu iz reke

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Snimak na kojem radnici koji grade kej na Nišavi hvataju ribu postao hit na Jutjubu. Ribolovačko društvo im preti kaznom

 

NIŠ - Radnici koji grade kej na Nišavi u niškom naselju Jagodinmala smislili su originalan način pecanja ribe.

Na video-klipu koji je osvanuo na Jutjubu, a koji je najverovatnije mobilni telefonom snimio prolaznik sa nišavskog mosta, lepo je prikazana tehnika koja se može nazvati „lopata tiganj“.

Za vreme pauze, jedan od radnika koji rade na betoniranju keja uzima lopatu, spušta se do vode, lopatu stavlja na samu površinu i čeka da riba sama upadne, a onda brzim pokretom preko glave izbacuje ulov na obalu, gde kolege skupljaju ribu i ubacuju u kofu.

Možda izgleda suludo i nemoguće, ali nije tako! Ova pecaroška strategija pokazala se vrlo efikasnom jer lopata „radi“ svakih pet-šest sekundi! Tako je za malo više od jednog minuta u kofi završilo deset ribica. Naravno, nije reč o kapitalcima, već o sitnoj beloj ribi, mada poslednja, kako se vidi na snimku, dok se koprca oko nogu pecaroševog „pomoćnika“, i nije tako mala. Sve u svemu, ribe ima bar za užinu...
Međutim, ribočuvari nisu baš oduševljeni, a njihov komentar može da se svede na jednu dobru i jednu lošu vest.

{youtubejw}svTzF6e_lh4{/youtubejw}

-Dobra stvar je da u Nišavi ima ribe! Peca lopatom - svaka mu čast! Ali je loše što je to zabranjeno. Čak i hvatanje ribe golim rukama je nedozvoljeno i po novom zakonu zaprećena je kazna od 25.000 do 50.000 dinara. Mi već i u Nišu i u Medveđi imamo presude kojima je nedozvoljen ribolov kažnjen sa 25.000 - kaže Nikola Kumanović, upravnik Ribolovačkog društva „Južna Morava 2“ iz Niša.
On dodaje da će ribočuvare odmah poslati da „prošetaju“ nišavskim kejom.

Izvor: www.kurir-info.rs