Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Grubom greškom kapetana brod udario u novosadski most

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Novi Sad - Brod "Đurđu 18", koji je plovio pod rumunskom zastavom, udario je u drumsko-željeznički most preko Dunava u Novom Sadu, grubim previdom njegovog kapetana, ali u nezgodi niko nije povređen, niti je most oštećen.

"Brod je udario u stub mosta zbog grube greške kapetana, koji je prevideo trenutni visok vodostaj Dunava, ali i visinu broda. Srećom u toj nezgodi niko nije povređen, niti je most oštećen", rekao je novinarima dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu Radomir Štula.

Za mesec dana ovo je već drugi put da strani brodovi udare u drumsko-železnički most preko Dunava u Novom Sadu, a u oba slučaja srećom, nije bilo ozbiljnijih posljedica.

Na brodu su od udara popucala stakla na kapetanovom komandnom mestu, oštećena je komandna tabla broda, a polomljeni su i brodski radar, kao i njegova antena.

"Đurđu 18" udario je u drumsko-železnički most preko Dunava juče u ranim prepodnevnim časovima i trenutno je vezan na pontonu granične policije u Novom Sadu.

Prethodna nezgoda dogodila se 31. maja, kada je mađarski teretni brod s četiri barže udario u jedan od stubova drumsko-železničkog mosta, takođe zbog grube greške njegovog zapovednika. 

 

Izvor: www.seebiz.eu