Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kevin Kostner spasao planetu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Jednostavne mašine proizvedene u glumčevoj kompaniji čiste više od 15 miliona litara vode dnevno i otklanjaju 99 odsto nafte iz okeana

VAŠINGTON - Ko je sumnjao u Kevina Kostnera kao glumca ili producenta, možda je bio u pravu. Ali, da je njegova naprava za čišćenje mora genijalna, ne može da sumnja više niko!

Kada je pre nekoliko nedelja Kostner pred svetskom javnošću rekao da ima rešenje za naftnu mrlju u Meksičkom zalivu, malo ljudi iz struke je uspelo da se uzdrži od ciničnih komentara.

Čelnici „Britiš petroleuma“ testirali su njegovu mašinu uz veliku rezervu, jer im je izgledala previše jednostavna. A onda se po ko zna koji put dokazalo da su genijalna rešenja - uvek jednostavna. Centrifugalni separator nafte V20 (kako se zvanično zove) upravo je to. Zbog toga je naftna kompanija po hitnom postupku kupila još 32 Kostnerove centrifuge! Naravno, to su učinili i zbog činjenice da je mašina (za svoje kapacitete i rezultate) smešno jeftina!

- Testirali smo Kostnerovu mašinu u najtežim uslovima koje smo mogli da zamislimo i moram da priznam da sam impresioniran - rekao je Dag Satls, izvršni operativni direktor „Britiš petroleuma“.

- Kostnerova mašina je čist primer prave tehnologije i primenjene nauke koja je prošla sve probe. Dokazano je efikasna u prečišćavanju više od 15 miliona litara vode dnevno, što pravi značajnu razliku!
Da budemo precizni, 128.000 barela vode (o čemu je govorio Satls) - prema njihovim tabelama, jeste 15.262.780,377 litara!

Ubeđivao Kongres

Kostner je u poslednjih 15 godina investirao oko 20 miliona dolara u razvoj mašina za prečišćavanje voda.
Svom bratu je pomogao da osnuje kompaniju „Oušn terapi solušns“ kako bi unapredio njegovu tehnologiju prečišćavanja okeana zagađenih naftom.
Kostner se u četvrtak pojavio i pred komisijom američkog Kongresa kako bi objasnio tehnologiju prečišćavanja okeana pri velikim brzinama.
- Naša centrifuga može da ukloni do 99 odsto nafte iz vode. Nažalost, jedan odsto nafte ostaje u okeanu. Ako se uzme u obzir američka zakonska regulativa, to je procenat koji je veći od dozvoljenog, ali rezultati koje moje mašine postižu mnogo su bolji od svih dosad poznatih rešenja - rekao je Kostner pred Kongresom.

 

Izvor: www.kurir-info.rs