Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Postavljen ponton do plaže Lido

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vojska Srbije i opština Zemun su završile postavljanje pontonskog mosta do čuvenog dunavskog kupališta. Narednih dana radiće se nasipanje peska i uređivanje plaže, koja je još puna mulja.

 

Posle godinu dana „pauze“, letnja sezona na Lidu počeće krajem jula, a prelazak preko pontona ovog leta biće besplatan, najavljuju u opštini Zemun

- Ostalo je još da postavimo bezbednosne bankine i konopce, pa će ponton biti spreman za siguran prelazak. Nakon toga, najviše posla očekuje nas na samom ostrvu, jer je skorašnje plavljenje Dunava nanelo mulj i od Lida napravilo blatište - kaže Milosav Stamenov, član opštinskog veća.

Prema njegovim rečima, sledeće nedelje Opština će u saradnji sa „Zelenilom Beograd“ i „Gradskom čistoćom“ raditi na tome da do početka sezone kupanja, Lido dobije sve što je potrebno za njegove posetioce.

- Kada bude orezano i sklonjeno granje, postavićemo kontejnere, klupe i kioske sa hranom i pićem. Potrudićemo se da završimo montiranje tuševa, a onda sledi i postavljenje bine gde će se ovog leta održavati različite manifestacije za najmlađe posetioce - ističe Stamenov.

Mada je nedelju dana kratak period za veće radove, iz Opštine kažu da će stići da urede i sportske terene, koji su svih prethodnih sezona bili potpuno zapušteni. Ljubitelji ove tradicionalne zemunske plaže, međutim, sumnjaju u obećanja opštinskih čelnika.

- Kada je sezona bila otvorena 2008. godine, na Lidu nije bilo ni toaleta, a kamoli tuševa i uređenih sportskih terena. Jedino čega se sećam su spasioci koji su, pošto čak nije bilo ni bova, vodili računa da niko ne upadne u neki od čuvenih dunavskih virova - priča jedan od starih posetilaca ove plaže.

U opštini kažu da će učiniti sve da Lido krajem jula bude u potpunosti spremno za posetioce, a da će oni i ovog leta moći da budu bezbrižni uz ekipu spasilaca, obezbeđenje i lekara koji će dežurati na plaži.

 

Izvor: www.blic.rs