Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Riblja čorba kraj Drine

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Počinje međunarodna "Somovijada" u Malom Zvorniku. Očekuje se dolazak najmanje 100 ribolovaca iz Srbije, regjiona i inostranstva

UŽIVANJE kraj Drinskog jezera, koje deli Srbiju i Republiku Srpsku, Mali Zvornik i Zvornik, uz revijalno pecanje počinje za koji dan i trajaće do sledećeg petka. Biće to svojevrsna proba pred „veliko finale“, u selu Sakaru, na jezeru, uz sami drum Mali Zvornik - Ljubovija - Bajina Bašta.

Ribolovci sa svih strana, iz zemlje i inostranstva pohrlili su u Mali Zvornik, kod prijatelja, saradnika, kolega ribolovaca da se razonode, razmene iskustva i spreme za 13. međunarodnu sportsko-turističku manifestaciju „Somovijada“, čiji je organizator Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Drinsko jezero“.

Posle prijavljivanja ekipa za zvanično takmičenje, na terenima za male sportove biće priređen kulturno-umetnički program uz svečano otvaranje ovogodišnje „Somovijade“, koja bi trebalo da okupi najmanje 100 ribolovaca iz Srbije, regiona i inostranstva. Takmičarski deo počinje u subotu.

Učesnici „Somovijade“ tada ustaju kada se oglase prvi petlovi u selu Sakaru, u pet časova, kako bi se pripremili za tešku borbu, za takmičenje u pripremanju riblje čorbe, tradicionalni „Zlatni kotlić“. Organizatori će gostima, kao i ranijih godina, ponuditi vojnički pasulj, riblju čorbu i lovački gulaš.

 

Izvor: www.novosti.rs