Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Cepterova jahta od 30 miliona evra

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Luksuzna 50-metarska megajahta "joyMe", prva iz serije koju Filip Cepter gradi u hrvatskom brodogradilištu Kraljevica, premeštena je sa doka pod šatorom, gde je bila sakrivena od očiju znatiželjnika, na otvoreni deo brodogradilišta

Jahta u Kraljevici ostaje još dvadesetak dana kako bi se završili detalji oko unutrašnjeg uređenja, nakon čega kreće na krstarenje Jadranom, tokom kojeg će obići Hvar, Brač i Vis.


- Uz vlasnika i njegovu porodicu, na brodu će biti i Cepterovi poslovni partneri i prijatelji iz sveta biznisa. Ukrcavanje će pratiti velika žurka - rekao je direktor kompanije „Philip Zepter Yachts“ Blaž Buble te dodao da ne može da otkrije ko će se od svetskih zvezda naći na brodu. Međutim, „Jutarnji list“ nezvanično saznaje da bi jedan od najuglednijih gostiju trebao da bude princ Albert od Monaka, inače Cepterov prijatelj. Brod „joyMe“ će se potom otisnuti u Monte Karlo, gde će u septembru biti predstavljena na najvećem svetskom sajmu nautike. Jahtu je projektirao poznati brodski arhitekta iz Splita Srđan Đaković, koji je osmislio vrlo hrabra i do sada neviđena rešenja. „JoyMe“ ima tri palube, a apsolutno je sve podređeno udobnosti i luksuzu putnika.

Đaković je s ovom jahtom srušio uobičajenu praksu u gradnji takvih plovila pa je spoljašnost umesto uobičajene bele, u različitim bojama - crvenoj, crnoj, žutoj i beloj. Takođe, vlasnička paluba sa dva apartmana je na vrhu, što je još jedna inovacija, a cilj ovakve „intervencije“ je da vlasnik na brodu ima osiguranu potpunu intimu. Na najvišoj etaži, uz vlasnikove prostorije je i komandni most. Iznad nje je 90 kvadratnih metara prostora za sunčanje sa džakuzijem, šankom i ležaljkama.
Na etaži u visini mora je krmena platforma sa sunčalištem, teretana sa saunom, soba za kromoterapiju i mini ronilački centar. Na glavnoj palubi je smešten veliki salon sa barom te četiri apartmana za goste. „JoyMe“ će pokretati dva motora od 840 kilovata marke „Cummins“.

Vrednost broda je 30 miliona evra, a prema rečima Bublea, već je pronađen kupac s Dalekog istoka.

Izvor: www.blic.rs