Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Zalutali u Rumuniju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Kusjaku završena deveta "Đerdapska regata". Vreme ih nije poslužilo pa su dva čamca završila na rumunskoj obali

STOTINAK učesnika devete „Đerdapske regate“, koju tradicionalno organizuje Kajakaški klub iz Tekije, stazu dugačku 92 kilometra, od Tekije do Kusjaka, prevalili su u tri etape. Kajakaši su se na Dunav otisnuli s plaže u Tekiji, praćeni mnogobrojnim meštanima, a na plaži u Kusjaku, gde su isidrili skoro 30 plovila, dočekali su ih, posle tri dana, mnogobrojni kupači. Turistička organizacija Negotin i HE „Đerdap 2“ za sve učesnike regate priredili su ručak i organizovali prevoz do Tekije.

- Vreme nam nije bilo naklonjeno - kaže Vukašin Radić iz KK Tekija. - Prvog dana smo imali vetar u grudi i pravi rafting na Dunavu. Drugog dana je bilo sunčano, ali smo tokom noći, u Brzoj Palanci, doživeli oluju, pa su nam dva čamca zbog jakog vetra završila u Rumuniji i tek sutradan smo ih, uz pomoć policije, vratili učesnicima. Međutim, sve to nije ništa u odnosu na blagodeti koje nam je pružio Dunav.

Među učesnicima je najviše bilo onih koji žive uz Dunav, ali i zaljubljenika ove reke iz gotovo svih gradova Timočke Krajine. Kajakaši svih uzrasta uživali su u Đerdapskoj klisuri, a posebno atraktivan bio je prelazak preko brodske prevodnice sa rumunske strane HE „Đerdap 1“.

 

Izvor: www.novosti.rs