Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Brodu "Sirona" zabranjeno da pristane u luci

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd - Komunalni inspektor naredio je preduzeću "Res vud", vlasniku turističkog broda "Sirona", da ukloni pristan s koga putnici ulaze na brod na Savskom pristaništu, jer nema rešenja o postavljanju, dok iz Gradske uprave objašnjavaju da je samo doneto rešenje o uklanjanju pontona koji je nelegalno postavljen.

Iz Gradske uprave ističu da brod "Sirona" svoje putnike i dalje, bez smetnji, može da prima preko pristana u Savskom pristaništu, kao i da je samo doneto rešenje o uklanjanju pontona koji je nelegalno postavljen. To znači, navode iz Gradske uprave, da preduzeće "Red vud" normalno može da obavlja svoju delatnost prevoza putnika.

U rešenju inspektora, kako je danas saopštilo preduzeće "Red vud", navodi se da je pristan postavljen na vez broj jedan Pristaništa na Savi, na osnovu zaključka JKP "Zelenilo Beograd" i dodaje da to plovilo, bez sopstvenog pogona, poseduje urednu plovidbenu dozvolu koja važi do 24. aprila 2011. godine.

Iz "Sirone" navode da su ista rešenja uručena svim brodovima koji su ukotvljeni duž Savskog pristaništa i apeluju na razumevanje Grada, odnosno da im se dozvoli da završe turističku sezonu, koja traje do kraja oktobra, jer će brod u protivnom morati da ode iz Srbije. U saopštenju se navodi da je "Sirona" u trenutku postavljanja 2003. godine posedovala svu dokumentaciju koja je tada bila potrebna. Tim povodom, vlasnici broda "Sirona" su za sutra najavili konferenciju za štampu.

 

Izvor: www.kurir-info.rs