Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rečno društvo "Nautika"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Direktor "Nautike" Đorđe Radovanović kaže da brod, dug 14,8 metara još nije sasvim završen, odnosno nije zastakljen, pa može da se koristi samo po lepom vremenu.

 

Sagrađen je pomalo zaboravljenom tehnikom, koja u svetu opet postaje popularna - od drveta i špera sa epoksidnim lepkovima, što mu obezbeđuje izuzetne prefomanse.

Maksimalna dubina gaza, kad je brod pun, a predviđen je za 50 osoba, iznosi 40 centimetara, što će mu omogućiti ulazak u sve rečne kanale.

"Istar" je opremljen sa dva vanbrodska benzinska motora, koji imaju nastrožije ekološke standarde K4, maksimalna brzina mu je do 27 kilometara na sat, ali će se za turističke svrhe kretati sporije - 15 kilometara na sat.

Brod će svake večeri, radnim danom u 18, a subotom i nedeljom u 18 i 20 sati, sa pristana "Zelenila Beograd", kod hotela "Jugoslavija", povesti turiste u razgledanje Beograda, proćiće ispod svih pet mostova do špica Ade Ciganlije i nazad. Vožnja traje 1 i po sat, a cena je 400 dinara.

Prvi izlet bio je u subotu 31. jula, kada je brod plovio do Jakova, gde su gosti fijakerom išli u obilazak manastira Fenek i salaša - ergele "Stremen." Cena izleta je 2.500 dinara, a za sve programe deca od šest do 12 godina imaju popust od 50 odsto, dok je za najmlađe besplatna vožnja.

Radovanović je najavio da su u planu i izleti za Crnu Baru, Sremske Karlovce i kanale.

 

Izvor: www.autobrief.com