Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Šareni ulovi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Na Zapadnoj Moravi, nekim jezerima i kanalima radi štuka, amur i bela riba.

Dunav kod Apatina opada, ali je vodostaj još visok, pa ozbiljnije ulove ne treba očekivati do stabilizacije hidroloških prilika, kaže Nemanja Došen.

Na Velikom bačkom kanalu u okolini Sivca i Malog Stapara radili su bela riba, cverglan i sitnija štuka. Na hranjenim mestima se i dalje dobija krupan amur. Sa dunavskih terena na području Bačke Palanke povremeno stižu informacije o aktivnosti šarana.

Na Dunavu u Novom Sadu javljao se som, a na kanalu DTD grize babuška. Kod Belog Blata na jezeru Joca konačno je proradila i štuka. Tisa je prošlog vikenda porasla, prilično je brza i delimično zamućena.

Kod Smedereva na Dunavu proradila je krupna deverika, navodno je pala i jedna od šest kilograma! U blizini ušća Velike Morave javljaju se smuđ i štuka, dok je u kostolačkom ataru bilo ulova soma, šarana i naročito babuške, koja odlično grize i od Kličevca do Rama.

U donjem toku Velike Morave riba slabo radi, sem kod Ljubičevskog mosta, gde se uspešno pecao šaran. Mršavo je čak i na Gružanskom jezeru, gde se većina ribolovaca opredelila za pecanje sitne bele ribe, dok su ulovi šarana, smuđa i soma krajnje sporadični.

Vladica Radojević javlja da se na Zapadnoj Moravi u okolini Kruševca pored bele ribe javljao i som, a protekla sedmica ostaće upamćena po sjajnim ulovima amura na plovak?!

U kraljevačkom rejonu najaktivnija je nosara, dok varaličari pored bucova sve češće dobijaju i štuku.

Vodostaj Save kod Šapca stagnira, kaže Dragiša Andrić Mele i dodaje da se na toj reci odlično love skobalj, plotica, klen i štuka. Sva bela riba grize na Mišarskoj šljunkari.

Rajko Pavlović iz bajinobaštanskog „Belvija" javlja da drinski plovkaroši na prirodnu travu dobiju ponekog skobalja.

Miodrag Radojičić iz Niša kaže da se na Bovanskom jezeru uspešno peca samo sitna deverika. Na Južnoj Moravi u Grdeličkoj klisuri, kod Lipovice i Malošišta, grize skobalj. Mrena se javljala na terenima oko Palojca i kopašničkog mosta.

Na Brestovačkom jezeru su u poslednjih nekoliko nedelja uhvaćena tri kapitalna soma, od 19, 22 i 32 kilograma. Šaran slabo grize, pa većina ribolovaca peca sitnu deveriku i babušku. Na Barju se pokoji smuđ uhvati noću, u središnjem delu grize krupna babuška, a varaličari imaju uspeha u lovu klena.

 

Izvor: www.pressonline.rs