Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dani Drine

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Sportsko - turistička manifestacija Kup “Dani Drine” biće održana u nedelju, nedaleko od Loznice. Na meti pecaroša biće više vrsta bele ribe.

LOZNICA - Na obali Drine, nedaleko od Loznice, u nedelju će se održati osma po redu sportsko-turistička manifestacija Kup "Dani Drine" koja će ove godine, kao i prethodnih, okupiti sportske ribolovce sa leve i desne obale te reke.

Predstavici organizatora su danas rekli Tanjugu da je cilj te svojevrsne, sada već tradicionalne, manifestacije afirmacija boravka u prirodi i mogućnosti za odmor, sport i druženje koje izdašno pruža reka Drina i obogaćivanje sadržaja turističke ponude u lozničkom kraju.

U okviru programa te turističko-sportske manifestacije, pre podne će biti održano takmičenje u sportskom ribolovu, a "na meti" pecaroša će da se nađe više vrsta bele ribe kojima je bogata Drina, a uslediće i ekipno nadmetanje u kuvanju riblje čorbe.

Za posetioce "Dana Drine" biće pripređeno takmičenje u pet sportskih disciplina po uzoru na stare nacionalne seoske igre, kao što su bacanje kamena s ramena i nadvlačenje konopca, a najuspešnijim takmičarima biće dodeljene medalje.

Manifestaciju "Dani Drine" koja se održava u Branjevu, mestu nadomak Loznice, tradicionalno priređuje loznička Organizacija sportskih ribolovaca "Drina", ove godine po prvi put u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Loznica.

 

Izvor: www.novosti.rs