Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Cetiri boje Savskog jezera

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Gejzir na Adi Ciganliji dobio novu dekorativnu rasvetu, koja funkcioniše na principu menjanja svetlosti u skladu sa promenama u prirodi.

 

 

Vodeni gejzir na Adi Ciganliji dobio je novo dekorativno osvetljenje u čak četiri različite boje. Reč je najmodernijoj rasveti, koja funkcioniše na principu menjanja svetlosti u skladu sa promenama u prirodi.

Boje su raspoređene oko vertikalnog stuba gejzira, koji menja kolorit u zavisnosti od toga sa koje strane sveta duva vetar, odnosno gde pada voda. Tople boje, kakva su žuta i crvena, aktiviraju se kada slap gejzira pada na jugoistok i jugozapad, dok su plava i zelena rezervisane za severoistok i severozapad.

Ovo je prvi vodoskok te vrste u svetu čija rasveta funkcioniše na principu promena u prirodi. Na osnovu boje gejzira moguće je odrediti pravac vetra u glavnom gradu. Reč je o najsavremenijem, potpuno ekološkom led osvetljenju koje predstavlja najveći svetski trend i koristi se u većini evropskih i svetskih gradova.

Vodeni gejzir, visok 60 metara, od svoje izgradnje predstavlja zaštitni znak Savskog jezera, a pored estetskog ima i ekološki značaj, budući da doprinosi prečišćavanju vode u jezeru.

 

Izvor: www.kurir-info.rs