Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nestao vodoskok sa obale

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Niko ne zna gde je vodoskok sa šabačkog kupališta. Ni traga od konstrukcije teške 900 kila, koja je koštala 83.000 evra!

Sabac - Već godinu dana traje potraga za nestalim vodoskokom na Savi, koji je postavljen u leto 2008. godine na kupalištu pored tvrđave na Starom gradu.

Izrađen je i postavljen u skladu s glavnim projektom koji je uradio renomirani Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ iz Beograda. Koštao je 83.000 evra, što je izazvalo veliku kritiku opozicionih odbornika DSS u gradskoj skupštini.

Da nevolja bude veća, em je skupo plaćen, em je netragom nestao sledeće godine. Uporni odbornici DSS ponovo su na sednici zatražili odgovor gde je nestala konstrukcija od 900 kilograma, postavljena na pontonu čije su dimenzije četiri metra. Zvanično je stigao odgovor od javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem u kojem se navodi da su preduzeli sve mere da pronađu vodoskok.

Pozvani su i ronioci Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i zamoljeni da sonarima i ostalom opremom lociraju nestalu konstrukciju. Pošto je vodostaj bio visok, vratili su se neobavljena posla.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine odbornik DSS Aleksandar Pavlović predložio je da o ovome obaveste ruskog ministra za vanredne situacije Sergeja Šojgua.

- Oni su imali sličan problem, pa su iz reke Don izvukli konstrukciju. Pošto imamo dobre odnose s njima, mogli bi i nama da pomognu - rekao je ironično Pavlović.
Inače, u zvaničnom odgovoru navedeno je da vodoskok od 900 kilograma nije viđen kako pluta (?!).

- Kako je moguće da neko tako nešto napiše? Kako može da pluta 900 kila? - pitao je Pavlović.

Izvor: www.kurir-info.rs