Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Skočio nevezan sa vrha bandžija!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Goran Orlović (31) iz Beograda poginuo kada je skočio sa 55 metara visokog tornja za bandži džamping na Savskom jezeru. Ne zna se da li je Orlović hteo da se ubije ili je mislio da može da preživi skok

 

Goran Orlović (31) iz Beograda poginuo je kada je nevezan skočio sa 55 metara visokog tornja za bandži džamping na Adi Ciganliji! Nesrećni mladić popeo se preksinoć na vrh krana i skočio u jezero, a njegovo telo pronađeno je juče oko 14 časova!

Tragedija na Adi Ciganliji dogodila se u četvrtak oko 21.30 časova. Očevici su ispričali policiji da je jedan mladić star oko 30 godina došao do krana i rekao da namerava da skoči.

- Skinuo je garderobu i ostao samo u gaćama. Rekao je okupljenim prolaznicima da hoće da skoči. Očevici su ga upozoravali da to ne radi, jer toranj ne radi. Međutim, on je uspeo da se popne do vrha krana. Skočio je u vodu i više nije izronio - kaže za Press izvor iz policije, i dodaje:

- Radnici koji nedaleko od bandžija postavljaju tribine za jednu sportsku manifestaciju prijavili su da je sa vrha krana, koji je visok 55 metara, skočio nepoznati mladić koji nije isplivao iz jezera. Ubrzo su radnici JP „Ada Ciganlija" i policija organizovali potragu za mladićem, ali kako je bila noć, potraga je prekinuta.

Telo nesrećnog mladića pronađeno je juče oko 14 sati kada je isplivalo na površinu nedaleko od tribina kod bandžija. Prolaznici su primetili telo i ono je izvučeno na obalu. Stigla je i ekipa Hitne pomoći, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Zasad se ne zna zašto se Goran Orlović popeo i skočio sa krana. U prvom trenutku izgledalo je da je on izvršio samoubistvo, ali spekuliše se da se on na skok sa ove visine odlučio da bi se pokazao pred drugovima. U policiji nismo dobili potvrdu ni jedne ni druge informacije.

Radnici koji su prijavili skok i juče su postavljali tribine za trku kajakaša i ispričali su nam da niko od njih nije primetio da se neko penje na kran, jer su radili. Samo su čuli strahoviti pljusak kada je telo udarilo u vodu.

- Nismo ni obraćali pažnju šta se dešava. Videli smo grupu mladića kako se mota oko bandžija, ali niko nije video da se neko penje na njega. Kada je udario u vodu, puklo je kao bomba. Okrenuli smo se i tada su neke devojke koje su se šetale počele da vrište da je neko skočio - pričaju radnici.

U policiji kažu da je utvrđeno da se Orlović popeo merdevinama u unutrašnjosti konstrukcije krana za bandži džamping sve do njegovog vrha, ali tek kada istraga bude gotova biće poznato da li je on izvršio samoubistvo ili se radi o nesrećnom slučaju.

 

Kako saznajemo, bandži džamp nije u vlasništvu Javnog preduzeća „Ada Ciganlija", već je u zakupu privatnika. Zakupac je dužan i da obezbedi bandži kada ne radi, ali od radnika okolnih ugostiteljskih objekata saznali smo da od kada je završena letnja sezona, niko ne pazi na njega.

 

- Svako može bez problema da se penje po kranu i skoči, kao što je uradio nesrećni mladić - pričaju naši sagovornici.

Kao udarac u beton!

Telo Gorana Orlovića je prilikom skoka u vodu dostiglo brzinu od skoro 100 kilometara na sat i udarac u vodu bio je kao udarac u beton. Kako saznajemo u Hitnoj pomoći, smrt je bila trenutna. Sa kolike je visine skočio nesrećni mladić najbolje govori to što je, recimo, čuveni most u Mostaru visok samo dvadeset metara, što znači da je Orlović skočio sa duplo veće visine!

 

Izvor: www.pressonline.rs