Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Štuka razbija!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

 

 

 

Početak jeseni je u znaku dobrih ulova grabljivica, a na većini terena odlično se peca i bela riba.

 

U Monoštorskom ritu grize babuška, a uhvaćen je i amur od 19 kilograma. Štuka se dobijala na Starom i Velikom bačkom kanalu, dok je Lalićki kanal davao šarana i amura. I na Dunavu kod Bačke Palanke i Čelareva je hvatan šaran, a na Lovrencu lovila se štuka. Dobrih ulova bele ribe, štuke, bucova i smuđa bilo je na Dunavu od Neština do Banoštora. Smuđ se dobijao i u Novom Sadu, na „špicu" je pao i jedan od sedam kila.

Bela riba, babuška i štuka sve bolje grizu u Koviljskom ritu. Ribolov na Bosutu i Studvi je gotovo nemoguć zbog površinske vegetacije. Mršavi su i ulovi na Tisi kod Titela, dok je kod brane u Novom Bečeju proradio smuđ. Ulova amura, šarana, soma i štuke bilo je na DTD-u kod Kajtasova, a štuka je hvatana na mrtvajama Karaša i u Vršačkim ritovima. Na barama u Gredi i na Brzavi peca se bela riba, koja radi i na Kovinskom dunavcu, Pištinoj i Crnoj bari.

 

U znaku grabljivica

 

Na Dunavu kod Kostolca dobijan je smuđ. „Baron" je još bolje radio u Velikom Gradištu i Golupcu, gde se javlja i šaran. Štuka se lovila u gradištanskom zimovniku, a na Srebrnom jezeru radi krupna deverika. Topla Mlava daje sitnu belu ribu.

 

Na Kostolačkom dunavcu udara štuka, koja je aktivna i na većini ostalih voda oko Požarevca.

Na čitavom toku Velike Morave riba slabo radi. Klen se hvatao na Rasini, na Ćelijama su ulovi mršavi, a na Gružanskom jezeru je ponovo proradio krupan som. Stajaćice u okolini Kruševca, Trstenika i Kraljeva daju štuku. Na Zapadnoj Moravi u kruševačkom kraju najbolje je radio šljivar.

I kod Kraljeva je bilo dobrih ulova. U Miločajskom viru je pao som od 15 kilograma, varaličari love bucova, a sve češće se javlja i krupna mrena. Smuđ, šaran i bela riba hvatani su na jezeru Gazivode. Na Ibru kod Raške zabeležimo aktivnost klena, mrene i skobalja.

Na Savi kod Šapca nema značajnijih dešavanja, ali se na okolnim šljunkarama odlično love bela riba i štuka. Šaran i som su hvatani na Petničkom jezeru, na Kamenici se javljao i smuđ, a na Bogdanovici i Paljuvima grize samo bela riba.

 

Skobalj je radio na Kolubari u valjevskom kraju, u Šušeoci, Divcima i Pepeljevcu, gde je bilo i ulova šarana i klena.

 

Sa Drine kod Loznice, Ljubovije i Bajine Bašte dobijamo informacije o solidnoj aktivnosti skobalja. Na Zvorničkom jezeru hvata se štuka.

 

Na Trgoviškom, Svrljiškom, Belom i Crnom Timoku slabo grize samo „sića", ali na Timoku kod Tabakovca, Brusnika, Rajca i Crnomasnice odlično radi bela riba.

 

Južno nije tužno

 

I na Dunavu se uglavnom hvatala bela riba. Štuke je bilo kod Grabovice i Ljubičevca, som se javljao u Tekiji, a smuđ kod Golubinja i Gradašnice.

Na Južnoj Moravi kod Niša najbolje radi šljivar, naročito kod Mramora, Lalinca, Mezgraje, Supovca i Tešice. Kod sela Grejač su uhvaćena tri krupna soma - najveći je imao 17 kilograma.

 

 

 Snežin kapitalac

 

Varaličareći na Zapadnoj Moravi Snežana Arsić iz Trstenika je nedavno prevarila bucova od 4,3 kilograma! Kapitalca, koji je uzeo vobler „ujka", iskusna koleginica je rutinski zamorila varaličarcem „zebko", mašinicom „šimano" i pletenicom „pauer pro" od 0,16 milimetara.

 

Na leskovačkim terenima je bilo i ulova krupne mrene (Grdelička klisura), bucova (Doljevac, Rusno, Lokošnica) i manjeg soma (Čečina, Prilepac). Na Barju je ponovo krenuo smuđ. Na Zavoju su hvatani štuka, som, bandar i klen, a na Sukovskom jezeru grize i šaran. Mrena i skobalj su radili na Nišavi u Pirotu, dok se klen najbolje lovio u Prebijenom Delu i Staničenju. Mušičari su na Vlasini uspešno lovili klena. 

Državno prvenstvo u fideru

Treće i četvrto kolo državnog prvenstva u fideru organizovani su minulog vikenda na kanalu DTD kod Bečeja. Na tabeli trenutno vodi Beograđanin Nenad Kostadinović, a poslednja dva kola održavaće se 9. i 10. oktobra na Bovanskom jezeru, nakon čega će biti poznat sastav prve srpske fider reprezentacije.

 

Izvor: www.pressonline.rs