Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Muškarac spasio devojku od ajkule

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Jedan plivač spasio je mladu ženu od napada ajkule, kod obale zapadne Australije, tako što je zgrabio ribu za rep, saopštili su spasioci, preneo je BBC.

Ajkula, koja je ujela 19-godišnju Elis Frankom, pustila je devojku nakon toga, dodali su australijski spasioci.

Anonimni spasavaoc je potom izneo devojku na površinu vode i prebacio je na brod. Kako je rečeno, Frankomova je operisana šest časova i sada je u stabilnom stanju. Frenk Pisani, jedan od prvih spasioca na licu mesta, rekao je da je nepoznati plivač svakako doprineo dobrom ishodu događaja.

Incident se dogodio u subotu, dok je Frankomova vodila grupu turista na plivanje sa delfinima sa broad kojim su krstarili oko ostrva Garden, oko 50 kilometara udaljenosti od Perta.

Ajkula duga tri metra - pretpostavlja se da je u pitanju bila velika bela - doplivala je sa dna i ujela devojku.

“Kako ju je ajkula ujela, okrznula je u prolazu krupnijeg muškarca, koji ju je zgrabio za rep i to ju je nateralo da pusti devojku”, ispričao je Pisani. “Devojka je potom počela da tone na dno, on ju je zgrabio, izneo na površinu i ubacio na brod”.

On je rekao da je Frankomova, koja je zadobila ujede na obe butine, prebačena u bolnicu helikopterom.

Muškarac, koji je bio među turistima na krstarenju, odbio je da govori sa novinarima kada se brod vratio na pristanište. On je samo kratko rekao: “Nemam komentar, hvala. Sve je u redu. Sve što želim je da devojka bude OK”.

Više od 30 ljudi, uključujući nekoliko dece, bilo je na brodu kada je ajkula napala.

Elis, kojoj je za opomenu ostao ajkulin zub izvučen iz njenog tela, nedavno je ostavila ovu poruku na svom “Fejsbuk” profilu: “Ako me neko napadne ili umrem, bar ću umreti srećna radeći ono što volim”.

Ajkule su uobičajene u australijskim vodama, ali retko napadaju. Poslednjih 50 godina bilo je svega 53 smrtna slučaja usled napada ajkule.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.blic.rs