Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Beogradski ronioci srebrni u podvodnoj fotografiji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ronilački klub “Svet Ronjenja” osvojio je drugo mesto na Internacionalnom kupu podvodnih fotografija koje je održano u Trstu. Naš klub predstavljali su Ivana Orlović Kranjc i Janez Kranjc, koji su se za srebrnu medalju izborili u konkurenciji 30 fotografa iz Italije, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Takmičenje, održano sredinom oktobra, bilo je poslednja etapa ovogodišnjeg Internacionalnog kupa.

- Trst nas je dočekao sa jutrom punim bure i teških oblaka. Fotografi su imali četiri sata na raspolaganju da ulove onaj “ključni momenat” pod vodom - kaže za Ivana.

Fotografi su se nadmetali u tri kategorije, “ambijent”, “makro” i “riba”. Podmorje akvatorija na kome se ronilo bilo je duboko između pet i 10 metara.

- More je bilo ravno kao ogledalo, sa prijatnih 19 stepeni, ali je vidljivost bila jedva par metara. Dno je bilo šljunkovito, prekriveno crvenim algama koje su se lako podizale i dodatno smanjivale vidljivost. Od motiva za fotografisanje izdvajale su se kolonije sasa, palasture različitih veličina, glavoči, krabe i brancini - kaže Janez.

On je u kategoriji “riba” osvojio prvo mesto, treći je bio u kategoriji “makro”, a na četvrtoj poziciji našao se u kategoriji “ambijent”.

- Nakon stotinak minuta ronjenja, izronio sam delimično zadovoljan. Mislio sam da imam odličnu fotografiju za ambijent, a solidne za kategorije riba i makro. Žiri je imao drugačije mišljenje tako da sam sa fotografijom ribe osvojio prvo mesto. Sve zajedno to je bilo dovoljno za drugo mesto u ukupnom plasmanu i srebrnu medalju, što predstavlja odličan rezultat – kaže Janez.

 

Izvor: www.blic.rs