Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

U Meksiku se nasukao brod sa 4.500 putnika

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Američkom turističkom brodu sa gotovo 4.500 putnika i članova posade, nasukanom kod obala Meksika posle sedam dana krstarenja po rivijeri, danas je krenuo u pomoć nosač aviona iz SAD.

Brod "Karnival Splendor" bio je na 320 km južno od kalifornijskog grada San Dijega, kada je juče ujutro izbio požar u mašinskom odeljenju i presekao dovod struje na brodu, navodi se u saopštenju iz kompanije "Karnival kruzer lajn" iz Majamija.

Vatra je ugašena i niko od 3.299 putnika i 1.167 članova posade nije povređen.

Kruzer dug 290 metara ima pomoćnim sistem napajanja struje, ali i dalje je bez klimatizacije, servisa tople hrane, tople vode i telefona. Toaleti rade i ima hladne tekuće vode od sinoć, navodi se u saopštenju.

Brod se nalazi na 90 kilometara od severne obale Baja Kalifornija i očekuje se da će tokom dana biti dovučen do meksičke luke Ensenade blizu američke granice odakle će putnici biti prebačeni nazad u Sjedinjene Američke Države.

Američka agencija navodi da je krstarenje počelo u Long Biču u Kaliforniji, ali pošto je sada otkazano, gosti će dobiti povraćaj novca, nadoknada za trošove prevoza i besplatno naredno krstarenja jednako plaćenoj ceni za krstarenje.

 

Izvor: www.blic.rs