Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Književnost na talasima Dunava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Međunarodni festivalski književni brod Književnost u toku, koji plovi Dunavom od Bugarske do Beča, uplovljava u Beograd danas, a u petak, 7. oktobra, biće održana panel diskusija na temu Kulture sećanja.

Narednog dana sledi poseta Sremskim Karlovcima, a u nedelju, 9. oktobra, kada će brod uploviti u Novi Sad, na njemu će biti održan panel Dekonstrukcija nacionalnih mitova u Evropi. Potom će biti organizovana pozorišna čitanja „Šta je Jugoslavija?“.

U Srbiji je organizator ovog projekta Međunarodni centar za književne prevodioce iz Novog Sada. Festival se odvija u okviru Halme - Evropske mreže književnih centara iz Berlina, a pod pokroviteljstvom nacionalnih komisija Uneska Austrije, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Projekat su, između ostalih, podržali EU, Fondacija Robert Boš, Centralnoevropska inicijativa, Gete institut. Festivalski brod krenuo je iz Bugarske 23. septembra, zatim je plovio kroz Rumuniju, a nakon Srbije će ići u Hrvatsku, gde će biti u Vukovaru od 12. do 14. oktobra, a potom u Budimpešti, u Bratislavi, i u Beču.

 

Izvor: www.danas.rs