Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nova marina kod Ostružnice

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Deo obale kod Ostružnice uskoro bi mogao da postane nova marina Beograda, što će poboljašati uslove pristajanja privatnim i turističkim brodovima na levoj obali Save.

Krajem meseca biće otvoren konkurs EU za regionalnu saradnju i projekte, gde će opština Surčin predati projekat marine vredan oko 5 miliona evra.

Leva obala Save kod Ostružničkog mosta idealna je lokacija za novu beogradsku marinu, koja ce vlasnicima brodova omogućiti komforno pristajanje sa neophodnim pratećim sadržajem. Projekat nove marine obuhvata 150 metara obale na gradskom zemljištu, samo kilometar nizvodno od mosta.

Ona neće biti korisna smo stanovnicima Surčina već i turistima koji dolaze u naš grad i koji žele da ga obidju. Na ovom potezu trebalo bi da bude izgradjena platforma za gorivo i pristanište za oko 50 vezova, dok će se sa druge strane puta, gde nije plavno područje, nalziti suvi vezovi i hotel.

Ukoliko na konkursu evropske unije za regionalnu saradnju i projekte opština Surčin dobije 5 miliona evra, izgradnja marine mogla bi da počne za godinu dana.

- Ovo bi bila marina za Beograd, jer je ovo prva slobodna površina pravno ili bespravno izgradjenih objekata na svim pravcima u Beogradu i na svim rekama. Priča se o marinama i o složenim projektima a za sada ne postoji ni jedna brza, servisna i hitna, bilo za gorivo, ili za smeštaj, kaže Vojislav Janošević, predsednik opštine Surčin.

Prvo idejno rešenje marine je završeno a uskoro će biti i studija izvodljivosti. Marina će biti od značaja i za Surčin, jer je od ovog dela obale opština udaljena svega 5 kilometara.

 

Izvor: www.studiob.rs