Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Дрина богатија младицом

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

БАЈИНА БАШТА – На локацији „Сплавиште“ у Бесеровини код Бајине Баште, у реку Дрину је пуштено 300 комада млађи, јединки младице, што је прво порибљавање Дрине овом ретком и заштићеном врстом рибе.

 

- Порибљавање овом ретком и заштићеном рибом резултат је пројекта „Вештачки мрест младице и липљена на рибњаку ‘Врело’ у Перућцу“, који је подржао Фонда за заштиту животне средине, а реализовао га је корисник Рибарског подручја „Србија-запад“, „Екорибарство“ из Ваљева у сарадњи са Природно-математичким факултетом из Новог Сада – истакла је Даница Бећановић, помоћница министра животне средине.

Она је додала да су акцију подржала сва остала рибарска подручја и апеловала на спортске риболовце да се придржавају закона и лове рибу у дозвољеним количинама.

Владимир Грбић, одбојкашки ас и члан Савета за рибарство, који је велики заљубљеник у риболов, пустио је младице у Дрину.

- Окупили смо ентузијасте и младе стручне људе који су пола године даноноћно радили. Произведено је 2.000 јединки рибе које ће у наредном периоду бити пуштене у средњи ток Дрине – рекао је он и најавио нове акције на порибљавању и заштити осталих река у Србији.

 

Izvor: www.pravda.rs