Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Supernatural na Adi Huji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Sedmi ekološki Supernatural festival održaće se u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu u nedelju, 21. aprila.

Posetioci će tokom festivala od 12 do 20 sati moći da se zabave uz muzički program i nauče nešto iz oblasti zaštite životne sredine.

Za sve vreme trajanja festivala, svi koji dođu moći će da se upoznaju sa vodećim ekološkim organizacijama, projektima i ljudima u Srbiji kroz program Grin komjuniti.

Predstaviceh se domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti biodiverziteta, menadžmenta otpadnih voda, eko turizma na Dunavu i kulture hrane.

Biće organizovane i diskusije o revitalizaciji eko sistema Ade Huje i eko turizmu na Dunavu. Na zelenoj pijaci biće organizovano predstavljanje i degustacija autentičnih i organiskih proizvoda Srbije, u plasteniku će biti organizovana izložba cveća, začinskog i lekovitog bilja, kao i javni čas hortikulture, a uz stručnjake Lige ornitologa Srbije, svi zainteresovani na osmatračnici imaće priliku da posamtraju ptice Dunava.

Festival počinje nastupom dečjeg hora Čarolija, Minje Subote i Dobrica Erić, a u muzičkom programu Supernatural festivala nastupiće i Đ Filip, ZAA, Đ Javier Reyes, grupe Kanda, Kodža i Nebojša i Block Out.

Jedna od atrakcija festivala, kako se navodi, biće i interaktivna skulptura "Brod na vetru", u čijem kreiranju će moći da pomognu i posetioci.

U organizaciji fonda za sakupljanje i reciklažu limenki Riken, umetnica Ana Đordević kreiraće strukturu broda, a posetioci će moći da donesu iskorišćene limenke, kojima će se popunjavati njegova jedra.

Ulaz na festival košta 400 dinara, ali će svi posetioci koji ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći da uđu besplatno, a sva prikupljena garderoba biće donirana Crvenom krstu Beograda.

Besplatan će biti i ulazak za roditelje sa decom.

Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži Svetski dan planete Zemlje, 22. april, i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U meduvremenu festival je prerastao u ekološki pokret, koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i obrazovanja.

Izvor: www.novimagazin.rs