Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Meštani Novih Banovaca i dalje tragaju za Draganom Horvatincem

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Meštani Novih Banovaca i dalje tragaju za Draganom Horvatincem

 

Otac i sin nastradali zbog mobilnog

Subota - 22.08.2009
Porodica i prijatelji i juče su tragali za Draganom Horvatincem (35), koji je u četvrtak sa trogodišnjim sinom ispao iz čamca u Dunav. Telo malog Andreja su uz pomoć ribara pronašli sat vremena posle nesreće, iskasapljeno po glavi, grudima i rukama od elise motora.

Kako se i zbog čega dogodila tragedija koju je iz čamca posmatrao Draganov drugi sin David (11), i dalje nije tačno utvrđeno. Porodica pretpostavlja da je Draganu zazvonio mobilni telefon dok je upravljao čamcem, zbog čega je izgubio kontrolu nad pentom.
- Ni sam ne znam šta nas je snašlo, ni kako se nesreća dogodila. Moj brat je sa sinovima otišao do jednog čoveka u naselje Rt kako bi mu dao novac za mrežu. Trebalo je da ide sa mnom, ali nije... Iz nekog razloga, dok su plovili rekom, pustio je ručicu motora. Čamac je krenuo da se vrti u krug. Dragan je zajedno sa sinom koji je sedeo u njegovom krilu upao u Dunav. Neko kaže da je ručicu motora pustio jer mu je telefon zazvonio, ja stvarno ne znam... Po mene su došli tek kada su našli Andreja - brišući suze priča Draganov rođeni brat Joca, koji nas je juče dočekao u domu porodice Horvatinac.
Dvorište njihove kuće juče bilo puno prijatelja i rođaka nastradalih. U kući u Vojvođanskoj ulici u Novim Banovcima iz sobe nije izlazila Draganova supruga Ljilja. Ne može od bola koji ju je snašao. Pod sedativima je, a jedino društvo pravi joj ćerka Helena.

.banner_text_link{ text-align: right } .banner_text_link a{ font-size: 12px; color: #ccc } .banner_text_link a span{ font-size: 10px; } .banner_text_link a:hover{ color: #666 }

Jedanaestogodišnjem Davidu, koji je sve vreme iščekivao da mu otac i brat izrone iz Dunava, porodica je jedva skupila snage da kaže šta se dogodilo i da ih više neće videti.
- Dete ko dete, ne zna šta ga je snašlo. Trčkara tako po dvorištu. On je ipak najveći šok preživeo. Video je kako u vodu padaju njegov otac i brat. Jadno dete - priča rođaka Bojana.
Za Draganom su juče tragali i ronioci. Do 13 sati pretraživali su dno Dunava na mestu takozvanom Tunel, gde je ispao sa sinom. Otišli su jer im je nestalo kiseonika.
- Ne znam kada će biti sahrana. Andreja su prevezli u Institut za sudsku medicinu. Kod nas se ne sahranjuje nedeljom, a i Dragana još nismo našli. Evo sada krećemo sa pet čamaca da ga tražimo. Četiri će ići duž Dunava, a peti obalom. Prošlo je 24 sata, možda telo i ispliva ako ga veliki brodovi nisu povukli sa sobom. Težak je Dragan bio. Prava ljudeskara, tako da neće tako lako izaći na površinu. Samo da ga nađemo, da možemo da ga sahranimo - dodaje drugi rođak.
U međuvremenu, Draganov brat Joca upalio je motor čamca i sa drugovima krenuo po telo svog brata. Neće odustati dok ga ne nađe.
 

Verovatno ga je čamac udario

„Ne bi se moj brat udavio da ga čamac nije udario, jer mu je motor bio uključen. Ovaj Dunav samo mlade živote vuče sa sobom. Evo u svakoj ulici po nekoliko ljudi je stradalo. Moj brat se borio samo da zaradi dovoljno za svoju porodicu. I taj dan je prvo doneo ribu kući, pa otišao dalje“, priča Joca, brat nastradalog Dragana.