Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kapetan Konkordije traži 50.000 evra

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Frančesko Sketino pokušava da profitira na brodolomu kruzera „Kosta konkordija“, u kom je poginulo 32 ljudi.

NAPULJ - Bez morala.
Kapetan nasukanog kruzera „Kosta konkordija“ Frančesko Sketino pokušava da zaradi 50.000 evra davanjem intervjua italijanskim novinama La stampa.

Frančeskov advokat Paul Bastijanini potvrdio je interesovanje La stampe, kao i jedne holivudske kompanije koja takođe nudi novac za prava na film o potapanju broda.

- Još uvek nije potpisan nikakav ugovor, ali optimista sam i verujem da će moj klijent sklopiti dogovor najpovoljni za sebe. Verovatno bi se razgovor sa zainteresovanim stranama radio u isto vreme i sve bi bilo ekskluzivno - rekao je Bastijanini i dodao kako jedna izdavačka kuća iz Engleske razmišlja da ponudi Frančesku ugovor za knjigu.

Predsednik udruženja prava potrošača Karlo Rijenci izrazio je zabrinutost zbog toga što kapetan broda može da zaradi na nesreći žrtava.

- Svaki evro koji Sketino zaradi svojim pričama mi ćemo pokušati da mu uzmemo i damo porodicama žrtava i onima koji su preživeli brodolom.

Frančesko Sketino je naljutio italijansku javnost nedavnom izjavom da ga je tokom nesreće „vodila božanska ruka“ i da je zbog njega izbegnuta veća tragedija.


Izvor: www.kurir-info.rs