Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pokvareni kruzer mračan i smrdljiv, turisti gladni

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Dok ga tegljač vuče izluđujuće sporo, zlosrećmi turisti na brodu za krstarenje "Trijumf" vodeće svetske firme "Karnival" konačno su u četvrtak u daljini ugledali kopno, a govore o prepunim WC-šoljama, o nestašici hrane, smradu i opasno mračnoj unutrašnjosti pokvarenog broda.

Četiri dana pošto je brod dugačak 272 metra, sasvim omesposbljen zbog kvara motora posle požara u mašinskoj sali usred Meksičkog zaliva, više od 4.200 putnika i članova posade doživelo je u četvrtak još jednu nesreću - pukla je sajla za tegljenje, te je brod sasvim stao nadomak luke Mobajl, u Alabami, Sjedinjene Američke Države.

Pošto je sajla zamenjena i brod noćas stigne do obale, putnicima predstoje sati vožnje autobusom do najbližih aerodroma da bi se konačno vratili kući. Na krstarenje su pošli pre pre nedelju dana, iz Galvestona, u Teksasu. Kako je brod ušao u domet mobilne telefonije, putnici su iskalili gnev na posadu koja ih je terala da posklanjaju improvizovane šatore u kojima su živeli na 14 paluba zbog smrada i vrućine u brodu, po čijim se palubama izlila kanalizacija jer nema struje za pumpe pošto motori ne rade.

Pošto su prvo živeli na preostalim sendvičima i grickalicama, jednom su im stigle pljeskavice s drugog broda, ali se u redu za to moralo čekati četiri sata.
- A onda su ljudi počeli da se razboljevaju od hrane - rekla je jedna putnica.

Kompanija negira opise putnika da je brod prljav, i kaže da posada čini sve da bi se osigurala udobnost. Firma svima nudi besplatan smeštaj i prevoz, uz obeštećenje za propalo krstarenje.

"Karneval kruz lajns" je otkazao više od deset planiranih putovanja brodom "Trijumf" i priznao da je taj sada obogaljeni brod bio pogođen drugim mehaničkim problemima nedeljama pred požar u mašinskoj sali. Američki Odbor za bezbednost sabraćaja je otvorio istragu.