Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rafting regata Banjaluka-Beograd

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na osnovu potpisanih sporazuma između Republike Srbije i Republike Srpske u okviru aktivnosti za razvoj turizma i sporta na rekama Vrbas i Sava, od 23. septembra do 6. oktobra će se organizovati Rafting regata od Banjaluke do Beograda u trajanju od 14 dan.

Početak regate je u Banjaluci, 23. septembra, a završetak 6. oktobra u Beogradu. Učesnici su klubovi i pojedinci, a obuhvaćeno je 10 opština na teritoriji sliva reka Vrbas i Save.

 

Na početku regate će se u Banjaluci predstaviti turistička ponuda Beograda, dok će se na završnoj manifestaciji u Beogradu predstaviti Banjaluka.

 

- U okviru promocije turističkih potencijala dva grada, nakon velikog broja promotivnih aktivnosti ova regata može postati novi zajednički turistički proizvod koji možemo u budućnosti prezentovati na međunarodnom tržištu - izjavio je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

 

Pored jačanja specijalnih i paralelnih veza, i razvoja nautičkog turizma i vodenih sportova u svim opštinama kroz koje regata prolazi, događaj će imati i ekološki karakter u smislu promocije i edukacije lokalnog stanovništva o očuvanju vodenih tokova.

 

Tehnički organizatori su Rafting klub „Kanjon" iz Banjaluke i Nautički klub „Liman" iz Beograda, uz podršku Rafting saveza Srbije, Kajak, kanu i rafting saveza Republike Srpske, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Banjaluke. Podršku projektu pružile su i Kancelarija Republike Srpske u Srbiji i Generalni konzulat Srbije u Republici Srpskoj. 

Izvor: www.studiob.rs