Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Misteriozni pomor riba u Kaliforniji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

LOS ANĐELES - Kalifornijski ribari i uprava luke ostali su zaprepašćeni pred prizorom miliona uginulih riba koje plutaju u jednoj marini južno od Los Anđelesa, piše londonski Telegraf.

Stanovnici mesta Ridondo Bič, u luci King, kažu da se smrad od uginulih riba širi celom lukom. Oni veruju da su jaki vetrovi tokom noći odvukli jata u luku, gde je, zbog velike koncentracije riba, došlo do smanjenja kiseonika u vodi. Stručnjaci su obazrivi.

"Pokušavamo da otkrijemo da li je pomor izazvan gomilanjem algi, prekomernim brojem riba ili nekom toksičnom supstancom u vodi", kazao je Dejvid Keron sa Univerziteta Južna Kalifornija.

"Ovo izgleda kao kada zaboravite da zlatnoj ribici promenite vodu u akvarijumu, kada pluta otvorenih usta i prevrnutog stomaka", kazao je jedan od zvaničnika u izjavi za Los Anđeles tajms.

"Ništa ne ukazuje da je pomor izazvan toksičnim materijama i, prema našoj prvoj proceni, do njega je došlo usled manjka kiseonika. U vodi nema ni naftnih mrlja, ni štetnih supstanci", dodao je on.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs