Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Novosađanima leto na Oficircu postalo prava porodična tradicija

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Za neke divlja plaža, za druge oaza mira. Šta god mislili o ovoj plaži, svi koji su bar jednom svratili na Oficirac, sigurno su se odlučili da svoju posetu bar još jednom ponove.
Peskovit teren, zelenilo i reka, tri su glavna razloga zbog kojih ovamo dolaze kako Novosađani, tako i stanovnici Petrovaradina. Posebno ako im je potreban odmor od gradske vreve, ili ako jednostavno žele da uživaju sa svojim društvom i porodicom. Kako god, jedno je sigurno, dolazak na Oficirac njegovi posetioci najviše poistovećuju s opuštanjem i uživanjem u debelom hladu. Osim što u kafiću mogu dobiti preko potrebno osveženje, kojeg nikad nije dosta na vrelim temperaturama, prodavci kuvanog kukuruza mogu ih opskrbiti i solidnim obrokom. Kada se pliva, onda neminovno nastupa i umor, a kako ga bolje nadoknaditi nego hranom? Utisak je da ovde niko nije usamljen. A ako baš i dođe sam, veoma brzo pronalazi društvo, jer na ovoj maloj plaži vlada prava porodična atmosfera. Tatjana Mijatović s porodicom svakodnevno uživa na obali Dunava. Klinci su u pesku, a ona se, dok sunce malo ne “oslabi”, za svaki slučaj sklonila u hlad.
– Dolazim ovamo svaki dan s decom, pošto živimo tu blizu. I moj otac nam se pridruži, pošto uživa da provodi vreme s unucima. Sviđa nam se što se ne plaća ulaz, jer je sad standard jako nizak, a ja imam četvoro dece. Ovako ponesem od kuće sve što nam je potrebno za hranu i piće, pa ne moram da se izlažem dodatnim troškovima, a opet uživamo na reci – kaže Tatjana.
Teoriju da mladi vole samo galamu i urbana mesta, definitvno pobija Dragan Matić. On letnji odmor koristi da bi uživao u miru daleko od gradske vreve.
– Dolazim ovamo svaki dan s društvom i ostanemo od jutra do mraka. Najviše mi se se sviđa divljina i spokoj koji se oseća ovde u prirodi. Još kad bi bilo tuševa, bilo bi odlično, ali ni ovako nije loše – kaže Dragan.
U čarima plaže s druge strane Dunava već 45 godina uživa i Stevan Cakić. Tradicija njegovih dolazaka počela je kada je imao svega sedam godina i trajaće, kaže, dokle god plaže bude bilo.
– Dolazio sam dok je bio Mali oficirac ispod Žeželjevog mosta, a sada dolazim ovamo. Najpre sam dolazio kao mladić, a sad sam tu svakodnevno s porodicom. Tu mi je i supruga, i gomila prijatelja. Svi smo s Podbare i preko leta svakodnevno funkcionišemo na relaciji Podbara–Oficirac – kaže Stevan.

 

 

Izvor: www.nacionalnigradjanski.com