Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kanui po Dunavu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 
Turistička dunavska internacionalna regata, TID,  koja je ove godine krenula 12. juna iz Ingolštata, u Nemačkoj, ući će u Srbiju 29. jula, kod Apatina, sa oko 100 učesnika, a napustiće je 15. avgusta kod Brze Palanke.
Predstavnik organizatora, Odbora Kajakaškog saveza Srbije za turizam, Dejan Jovanović kaže da regata svake godine prevali 2.800 kilometara za tri meseca, a dozvoljeno je učešće kanuima, kajacima i čamcima bez motora. Regata se završava 12. septembra u mestu Sveti Đorđe, u Rumuniji, gde se Dunav uliva u Crno more. Učesnici kampuju u određenim etapnim mestima, a najduža etapa nalazi se upravo u Srbiji, od Smederava do Velikog Gradišta, koja iznosi
31 kilometar. U regati učestvuju turisti iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Holandije, Finske, BiH i Srbije, a u veslanju se dnevno provodi od osam do 10 sati.
- Regata kroz Srbiju organizuje se u saradnji sa turističkim organizacijama 11 gradova i opština, na čijim teritorijama se nalazi 14 etapnih mesta, gde se učesnici odmaraju - kaže Jovanović. - Nažalost, regata još nije dovoljno iskorišćena za turističku promociju Srbije.
Na tome su više angažovane turističke organizacije manjih mesta, koje su spremile i posebne programe za učesnike, dok veliki gradovi, kao što su Novi Sad ili Beograd, nisu pokazali veće interesovanje.
 
 
Izvor: www.novosti.rs