Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Izvađeno 800 kilograma mrtve ribe

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

 

 

 Ribočuvari Ribarskog područja "Srbija centar" na ušću reke Lugomir u Veliku Moravu kod Jagodine, danas su iz vode izvadili 800 kilograma uginule ribe. 
 

 

"To je samo deseti deo pomora od petka posle podne", izjavio je upravnik "Srbija centra" Goran Djurdjević.

Djurdjević je ocenio da je "uginulo je nekoliko tona bele ribe" koja je iz Velike Morave, gde je vodostaj velik, preselila u reku Lugomir koji joj je služio kao zimovnik.

"Radi se na utvrdjivanju trovanja, a rezultat analize koju radi Veterinarska inspekcija očekujemo za tri do četiri dana", rekao je Djurdjević.

Djurdjević je dodao da je pregledom toka Lugomira inspektor za Vodoprivredu, uzvodno pronašao kolektor koji koriste Jagodinske pivara i za koji se sumnja da je "uzrok ovog katastrofalnog trovanja".

"Za sutra je vodoprivredni inspektor Djordje Kaljević najavio rešenje o zabrani ovog kolektora, za čiji rad ne postoji dozvola, a posle toga će, najverovatnije biti zabetoniran", rekao je Djurdjević.

Djurdjević očekuje i da policija podnese krivične prijave protiv odgovornih za trovanje, ali i mere inspekcije za zaštitu životne sredine, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili.

Izvor: www.smedia.rs