Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vatrena stihija progutala splav

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

 

Beograd - Splav „Savski poljubac“ u potpunosti je izgoreo u požaru sinoć oko 20 sati na Savskom nasipu, na Adi Ciganliji. Nije bilo povređenih, a vatrogasne ekipe koje su brzo stigle na mesto događaja sprečile su da se vatra proširi na susedne splavove i čamce.

Vatrogasci koji su primili poziv oko 19.40 sati zatekli su splav u potpunosti zahvaćen plamenom.
- Shodno vremenskim uslovima vatrogasne ekipe stigle su za 12 minuta. U gašenju vatre učestvovalo je 26 vatrogasaca iz sedam vatrogasnih vozila. Plamen se brzo proširio i zahvatio celokupnu površinu od oko 800 metara kvadratnih. Materijalna šteta je velika, a uzrok požara se utvrđuje – izjavio je Miloš Majstorović, šef smene vatrogasno-spasilačke ekipe.
Splav „Savski poljubac“, nekada poznat pod imenom „Verona“, nalazi se na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije, u blizini ugostiteljskog objekta „Hua-hua“, i trebalo je da bude otvoren za mesec dana. Čine ga dva manja spojena splava, od kojih je jedan bio u izgradnji. Konstrukcija splava je pretežno drvena što je brzo razbuktalo vatru.
- Čuo sam neko pucketanje, a zatim i nekoliko eksplozija. Izašao sam da proverim šta se događa i nisam mogao da verujem svojim očima. Komšijin splav bio je kompletno u plamenu. Pokušao sam da ga pozovem na mobilni telefon, ali je bio zauzet. Kasnije sam saznao da je samo nekoliko trenutaka pre nego što je izbio požar otišao do prodavnice – priča komšija koji živi na obližnjem splavu.
Inače, vlasnik splava „Savski poljubac“, Stanoje Marinković, pre desetak dana imao je nesreću na Dunavu, kod kule „Nebojša“, kada se sa prijateljem zamalo udavio u reci. Jaka struja prevrnula je njihov čamac i oni su upali u reku. Zahvaljujući pevaču Željku Samardžiću koji je čuo njihove pozive u pomoć brzo su spašeni.

Izvor: www.blic.rs