Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nemački političari predlažu Grcima da prodaju ostrva

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Nemački političari iz redova vladajuće koalicije demohrišćana i liberala predložili su Grčkoj da u cilju rešenja finansijske krize prodaje državnu imovinu, ali i svoja ostrva.

''Grčka poseduje zgrade, firme i nenastanjena ostrva, što može biti mobilisano za rešenje dugova'', rekao je političar iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Jozef Šlarman tabliodu ''Bild''.
I predsedavajući poslaničkog kluba mladih demohrišćana Marko Vandervic je, naglašavajući da je poverenje u Grčku teško narušeno, rekao da bi u slučaju nužde i ostrva mogla doći na red. Frank Šefler, ekspert za finansije liberala, novih koalicionih partnera kancelara Angele Merkel, zatražio je od vlade u Berlinu da sutra, prilikom posete grčkog premijera Jorgosa Papandreua ne daje i ne budi nikakve nade za nemačku pomoć Atini.
''Angela Merkel mora ostati čvrsta i Grčkoj ne obećati nikakvu pomoć'', bio je jasan Šefler i, isto kao i političari demohrišćanskog bloka, ponovo predložio prodaju ostrva.
''Grčka država se mora radikalno odvojiti od učešća u firmama i takođe prodavati posede, kao na primer nenastanjena ostrva', rekao je Šefler, prenosi nemačka štampa, koja piše da u Grčkoj ima više od 2.000 nenastanjenih ostrva i da je to jedna petina površine zemlje.

Papandreu: Grčka ne želi finansijsku pomoć

Grčki premijer Jorgos Papandreu ne želi novac ostalih država Evropske unije da bi rešio dužničku krizu svoje zemlje, objavili su danas nemački mediji.
"Izraziću se apsolutno jasno: Grčka ne želi od nemačkih poreskih obveznika ni cent", izjavio je Papandreu u pismenom saopštenju datom nemačkoj novinskoj agenciji DPA, pred sutrašnju posetu Berlinu.
"Tražimo političku podršku, ne finansijsku", dodao je grčki premijer uoči sutrašnjeg sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, gde dolazi na njen poziv.

 

Izvor: www.blic.rs