Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nuklearna podmornica udarila u brod zbog iPod-a

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Američka niklearna podmornica udarila je u transportni brod i napravila štetu od 60 miliona funti, dok je navigator podmornice sedeo u svojoj kabini i slušao iPod.

 

Mornari i drugo osoblje na podmornici takođe su slušali muziku sa zvučnika dok su bili na dužnosti, potvrđeno je juče u zvaničnom izveštaju.

Operater na sonaru i zaposleni na radio-vezama takođe nisu bili na svojim radnim mestima u vreme sudara, dok su drugi upravljali podmornicom ’izuveni, i sa jednom rukom na kontrolnim uređajima’ navodi se u izveštaju, koji se naročito obrušio na navigatora. On je u vreme sudara slušao iPod u svojoj kabini, i učio za ispit.

Kapetan podmornice Rajan Brukhart je razrešen dužnosti, nakon što je mornarica utvrdila više od 30 grešaka u njegovom radu poput stvaranja ’neformalne atmosfere’ i ’slabe komande’ koji su vodili ka ’nesreći koja se mogla izbeći’.

Petnaest mornara je povređeno kada je podmornica ’Hartford’ udarila u transportni brod ’USS New Orleans’ u Persijskom zalivu u martu 2009. godine. Mornarica je odobrila zapanjujućih 57 miliona funti za popravku podmornice, i još 1.5 milion funti za brod.

 

Izvor: www.srbijanet.rs