Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dečak pao sa dušeka i utopio se pred kupačima

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Prokuplje - N.M.(15) iz Prokuplja utopio se na Rastovničkom jezeru naočigled velikog broja kupača. Dečak je bio neplivač, a do tragedije je došlo kada je skliznuo sa dušeka na kome je bio sa drugom

Nesreća se dogodila na desetak metara od obale gde je bilo desetak kupača, ali niko u tom trenutku nije bio u vodi. Prema priči jednog od očevidaca, dečaci su bili na dušeku u jezeru kada je N. M. pao u vodu i verovatno u panici povukao i svog druga koji je znao da pliva, ali su zajedno počeli da se dave.

- Sve se dogodilo za nekoliko sekundi. Dečake smo videli na jezeru kako se kupaju sa dušekom, ali nismo obraćali pažnju na njih. U jednom momentu sam čuo zapomaganje. Međutim, kako se često kupači šale na taj način, u prvom momentu nismo obraćali pažnju na zapomaganje. Kako se dozivanje upomoć jednog od dečaka nastavilo, pogledao sam u tom pravcu i shvatio šta se dešava.

Skočio sam u vodu i zaplivao ka dečacima, a za mnom su pošli i moji drugovi. Jednog dečaka smo izvukli, ali nije bilo spasa za nesrećnog N. M. koji je nestao pod vodom koja je tu duboka četiri-pet metara - kaže jedan od kupača.

Na mesto nesreće stigli su i ronioci iz Niša kojima će se pridružiti i kolege iz Beograda u potrazi za telom dečaka.

N. M. je nedavno završio osmi razred u školi „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju, a pre nekoliko dana proslavio je malu maturu i pripremao se za upis u srednju školu.

 

Izvor: www.blic.rs