Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ovog leta "Sironom" do Đerdapa

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Letnji program krstarenja brodom "Sirona" od Beograda do Đerdapa, Viminacijuma i Nnovog Sada, koji obuhvata više različitih izleta po Dunavu i okolnim mestima, predstavljen je u četvrtak

 

Dvodnevni izleti, koji obuhvataju krstarenje Dunavom od Beograda do Đerdapa, sa prolaskom kroz Gvozdenu kapiju, najužu klisuru u Evropi, kao i posetu Viminacijumu, nekadašnjem najvećem rimskom gradu u regionu, biće organizovani 25. jula, 15. avgusta i 12. septembra.

Osim plovidbe do Đerdapa, "Sirona" će 11. jula, 8. i 29. avgusta organizovati jednodnevne posete Viminacijumu, kao i krstarenja od Beograda do Novog Sada, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, takođe u tri termina - 1. i 29. avgusta i 19. septembra.

"Brod 'Sirona' omogućio je domaćim i stranim turistima da posle više od 20 godina vide najveći nacionalni i rečni park Đerdap sa vode", rekla je na promotivnoj plovidbi predsednica Turističke organizacije Majdanpeka Vesna Mandić i dodala da su takvi izleti ono što je nedostajalo turističkoj ponudi Srbije.

Direktor Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac je istakla da se ovakva ponuda uklapa u nacionalnu kampanju "Srbija! Moja zemlja, moje putovanje".

Cilj ove kampanje je da se poveća zainteresovanost građana za Srbiju i ono što u njoj mogu da vide, rekla je Plamenac.

Ona je dodala da su u toku završne pripreme na izradi Dunavske strategije, kao i da se aktivno radi na planovima za obnovu tvrđava na ovoj reci.

Za sve ture koje nudi "Sirona", za decu od pet do 12 godina plaća se pola cene karte, a za mlađe od pet godina sve je besplatno, rečeno je na promociji.

 

Izvor: www.mondo.rs