Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Brodovima u Beograd pristiže oko 50.000 turista

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Direktorka Turističke organizacije Beograd (TOB) Jasna Dimitrijević izjavila je da očekuje da će ove godine u Beograd brodovima stići oko 50.000 turista, što je na istom nivou kao prošle godine

 

Ona je rekla da je prosečno zadržavanje brodova oko dva dana i dodala da će se tačni podaci o broju turista znati na kraju sezone.

Direktorka TOB-a rekla je da brodovima u Beograd najviše pristižu turisti iz Nemačke, Velike Britanije, Holandije, Amerike.

Kako je rekla, na pristaništu se nalazi turističko informativni centar TOB-a, gde turisti mogu dobiju mapu Beograda i preporuku šta da vide u glavnom gradu.

"U zavisnosti od interesovanja predlažemo šta da se pogleda u zavisnosti od vremena turista i pojedinačnih interesovanja. Predlažemo na primer restorane, mesta za izlazak, mesta gde mogu kupiti suvenire", rekla je Dimitrijević.

Dimitrijević je rekla da je u prvih pet meseci ove godine broj noćenja stranaca u Beogradu povećan jedan odsto i navela da je glavni grad zanimljiv strancima, jer je nova turistička destinacija.

Problem je, kako navodi, to što je broj noćenja domaćih turista u Beogradu smanjen za 11 odsto, a pad se beleži i na nivou Srbije, što je posledica ekonomske krize.

 

Izvor: www.smedia.rs