Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

MIKIJEV PAROBROD

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

MIKIJEV PAROBROD

Diznijeva krstarenja raj su za mališane jer tada je sve njima prilagođeno. Istovremeno, dok se klinci druže se s Mikijem i Šiljom, roditelji konačno mogu da odahnu

Putovanja s decom mogu da budu vrlo naporna i teška. Pogotovo ako su klinci mali pa zahtevaju konstantu pažnju. Ali zato na Diznijevim krstarenjima mogu da uživaju i mališani i odrasli.


Magija i čudo

Osim po zabavnim parkovima „Disneyland" i „Disneyworld", kompanija „Walt Disney" poznata je i po fenomenalnim krstarenjima koje organizuje na Mediteranu, Karibima i Bahamima. Ova kompanija u svom sastavu ima dva broda „Disney Magic" i „Disney Wonder", koji imaju po deset paluba, 875 soba i apartmana, tri bazena i pet restorana. Njihova unutrašnjost je gotovo identično uređena u nostalgičnom i elegantnom art-deko stilu. Naravno, obilato su korišćeni i motivi iz crtaća pa je tako na centru glavne palube postavljena Mikijeva statua, koja je podjednako zabavna i roditeljima i klincima. Čak 73 odsto soba ima pogled ka spoljašnosti, a više od pola privatne balkone. Cena krstarenja, naravno, zavisi od smeštaja, a gosti mogu da biraju između prostranih apartmana, deluks soba ili standardnog smeštaja.

Kako deca kažu

Za razliku od drugih krstarenja, na „Diznijevim" brodovima sve je prilagođeno deci. Roditelji mogu da odahnu i sebi posvete malo vremena jer im na raspolaganju stoji čitava armija dadilja koja će pričuvati decu kad god je potrebno. U zavisnosti od uzrasta, organizovane su i različite igraonice u kojima klinci mogu da se druže s „Diznijevim" junacima, ožive svoju omiljenu bajku ili idu na Šiljinu pidžama žurku. Za tinejdžere je organizovan poseban dnevni boravak u kome mogu da se druže, slušaju muziku ili igraju omiljene kompjuterske igrice. Svake večeri se za njih organizuju tematske žurke na kojima mogu ludo da se provedu.

Roditelji, pak, na miru uživaju u raskošnom spa i fitnes centru ili se opuštaju uz koktele kraj bazena „Mirna luka", koji je namenjen samo osobama starijima od 21. godine. Luksuzni i romantični restoran „Palo" takođe je samo za odrasle, kao i brojni klubovi koji uveče obećavaju dobru zabavu. Naravno, na brodovima postoje i sadržaju u kojima cela porodica može da uživa, poput Šiljinog i Mikijevog bazena ili brojnih bioskopa i pozorišta.